måndag 2 april 2012

Uppvaknade som heter duga

Entusiastisk är nog ett bra ord att beskriva mitt sinnestillstånd när jag flyttade till landet för drygt en vecka sedan. Entusiastisk inför att få vara på landet igen och denna gång även i min vardag. Entusiastisk för att våren äntligen var här. Entusiastisk inför att få packa upp mitt nedpackade vackra gamla porslin och gamla inredningsdetaljer i mitt nya hem.

Man kan väl säga att uppvaknandet verkligen får duga. För jag blev snuvad på både våren, att packa upp mitt vackra gamla porslin och att få njuta av min sköna tillvaro på landet.

Det första som hände var att jag körde fast med bilen på min infart, sedan jobbade jag i två dagar med att lägga trasiga tegelpannor på vägen, tills jag insåg att jag nog skulle få hålla på i två veckor för att få någon ordning på den leriga vägen.

Under uppackningen av mina sextio flyttkartonger insåg jag att min lilla etta i storstan trots allt hade svalt något otroligt med porslin, kläder och diverse annat, och att mitt torp långt ifrån kan erbjuda samma förvaringsmöjligheter. Så nu både packar jag upp och packar ner igen det som inte får plats, och febrilt försöker jag sortera det som jag behöver göra mig av med och det som jag får nöjet att packa upp senare när jag har bättre med plats.

Jag har också insett att en simpel liten brevlåda, eller rentav ett brevinkast i dörren, är något som man nog tar för givet i storstan. Här på landet behöver man ordna med sin brevlåda själv. Så jag har också jobbat med spett, fogsvans, stenar och ståltråd och till slut fått upp min brevlåda bredvid raden med de andra brevlådorna. Tack och lov för att jag varit "förutseende" och redan målat brevlådan för ett par år sedan.

Våren och värmen kom också som sagt av sig. Så jag har fått elda i både kakelugn och vedspis varje dag. Jisses, är det så här snabbt veden går åt när man bor på landet?! Jag börjar nu förstå grannarna här som planerar så mycket i god tid med att köpa, trava och torka ved varje sommar, och att bygga vedskjul. Trettio-fyrtio kubik ved, var ska jag förvara det någonstans? Och hemma i storstan har man värme i elementen...

Ja ja, jag har i alla fall min brevlåda, som än så länge fortfarande står upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar