lördag 7 april 2012

Stensamlare

Idag har det varit ganska mycket sol och jag har varit ute en hel del och nu fått undan alla pinnar och grenar som invaderat tomten under vintern och istället lagt dem på en hög som ska eldas upp så snart väder och vind tillåter. Vi har också varit ute på härliga promenader idag och nu ligger en trött men nöjd hund i mitt knä.

Sedan vi kom hit för precis två veckor sedan så har jag samlat stenar. På varje promenad har jag spanat efter lämpliga stenar, stenar som är platta på en sida och det visar sig finnas en hel del sådana till min förtjusning. Mina grannar undrar nog om jag har inlett en ny träningstrend när de har sett mig lunka hemåt med en eller två hyfsat stora stenar under vardera arm. Ibland har jag gått fram och tillbaka mellan skogen och mitt nya hem flera gånger, för att vid varje vända hemåt kånka på nya stenar. Jaha, idag tränar hon extra mycket, den där noll-åttan, tänker säkert mina nya grannar.

Nu ligger mina hittills ihopsamlade stenar på en rad. Jag kommer vara klar fortare än vad jag förut trodde. Klar för att börja lägga min stenbelagda syrénberså.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar