söndag 13 maj 2012

Rytmen på landet

Efter en och halv månad på landet så har jag kommit in i en skön rytm. Det är det här som jag har längtat efter. Efter jobbet kommer jag inte hem alldeles urlakad som jag gjorde i stan, utan jag har både tid och energi till att orka göra saker. Känslan är ny och ibland kommer jag mig inte för att göra något, för att jag är van vid att jag ska vara trött när jag kommer hem och att det snart är dags att lägga mig. Men så är det inte nu och jag börjar sakta vänja mig vid det, härligt!

Jag har haft torpet i 6 år, men jag har aldrig kunnat njuta av hela våren som jag har gjort nu i år och jag har inte missat någonting. Jag har fått vara med under nunneörtens hela blomning, jag har upptäckt att jag har en hägg på tomten (har alltid undrat vad det har varit för träd...), jag har bråkat med min lilla väg som har varit alldeles för blöt (kanske är den lika blöt varje vår?), jag hann elda upp rishögen före 1 maj med råge och jag har sått frön i min köksträdgård och kunnat vattna varje dag sedan dess.


Jag har köpt en matkompost också och himla ful är den! Men sophämtningen blir billigare och så kommer jag få en jättefin kompostjord till min trädgård. Jag älskar att göra växtstöd av sly, för det första så får man användning av slyn istället för att kasta eller elda upp den och sen blir det så snyggt i min torparträdgård. Givetvis klädde jag in min kompost på samma sätt.


Snart drar äntligen utbyggnadsarbetet igång. Jag ska bygga ut huset så att jag får ett badrum och ett sovrum. Det är många detaljer som ska tänkas igenom och planeras, en hel del entreprenörer som ska anlitas och nu har jag alltså kommit så långt att byggandet snart börjar. En liten del av arbetet kommer jag göra själv, vilket jag verkligen ser fram emot. Och något mer som jag ser fram emot är att få ett badrum. Just nu duschar jag i trädgårdsslangen, i kallt vatten dessutom - det ni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar